Login Portal
tuf2red.jpg

Underhållsspolning och stamspolning

2019-04-25

Om du märker att vattnet börjar sjunka undan sämre än vanligt i handfatet eller duschen kan det vara tecken på början till ett stopp. Andra tecken att hålla koll på är kluckande ljud och att det bubblar i avloppet, då är det på väg att bli stopp och dags för en spolning.

Underhållsspolning av avlopp.

När man börjar märka att det uppstår bekymmer i fastighetens avloppssystem behöver det inte vara stammarna som är utslitna, ofta kan det bero på bristande underhåll. Det är extra viktigt att se över och underhålla avloppssystemen idag eftersom vi inte använder samma vattenmängd som avloppssystemet byggdes för.
Vi har snålspolande munstycken och snålspolande toaletter.
Vi sparar på vatten men rören blir igensatta och detta leder förr eller senare till stopp som kan bli kostsamt med vattenskador som följd.
Genom att regelbundet underhållsspola fastighetens avloppsstammar minskar riskerna för problem och obehag för de boende samt att ni slipper akuta samtal till en avloppsjour.
Boende i en bostadsrättföreningar kan gå ihop och göra en gemensam insats som gynnar hela området/föreningen.
Undvik stambyte och beställ stamspolning som förlänger livslängden på avloppsystemet kontinuerligt.


Underhållsspolning sker i olika etapper.
Först spolar man rören i samtliga badrum/wc och kök, därefter avslutar vi med bottenledningen för att förhindra stopp efter våra spolningar.
Efter att vi har utfört en underhållsspolning redovisar vi för kunden vad som är utfört och de eventuella fel som påträffats.

Att regelbundet rengöra rören speciellt innan det blir helt stopp i avloppet hjälper till att undvika översvämningar och vattenskador,  påföljder som stopp i avloppet kan medföra både stora kostnader och förstörda golv/väggar.

Har ni frågor kring ämnet eller önskar offert & förslag -
Kontakta oss på 036 36 21 82 eller till info@jrab.se